Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Berlin storhandlar brittiska dubbeldäckare

Lokaltrafiken i Berlin köper 200 dubbeldäckare från brittiska ADL, Alexander Dennis. Foto: ADL.

Efter att ha provat två dubbeldäckare från brittiska ADL, Alexander Dennis, har lokaltrafiken i Berlin, BVG, nu lagt en order på ytterligare 198 tvåvåningsbussar till den tyska huvudstaden. Bussarna ska tillverkas vid ADL i Storbritannien och ska vara levererade innan utgången av nästa år.

I oktober förra året levererade ADL två Enviro500 dubbeldäckare till BVG (Berliner Verkehrsbetriebe)som en del av ett ramavtal om 200 bussar vilket BVG har beslutat att utlösa sedan man testat de två första bussarna.

Bussarna kommer bland annat att ersätta de klassiska dubbeldäckarna från MAN i den tyska huvudstaden.

Bussarna kommer att servas från ADL:s nyöppnade bas i Berlin med verkstad och reservdelslager. ADL kommer dessutom att investera vidare i sin anläggning i Berlin för att stötta sina europeiska expansionsplaner.

Bussarna till Berlin är 13,8 meter långa och 4,06 meter höga. De har tre dörrar och två trappor för att göra det möjligt med snabb av- och påstigning. Kapaciteten är 112 passagerare, varav 80 sittande.

BYD/ADL har också fått flera stora order under den senaste veckan, bland annat på 126 elbussar till First Bus i Glasgow. Foto: ADL.

Inför sin stora investering i dubbeldäckare har BVG även testat tvåvåningsbussar från såväl Scania som VDL.

ADL har den senaste veckan fått flera stora order, inte minst genom sitt partnerskap med kinesiska BYD, Build Your Dreams. Innan påsk beställde den brittiska bussjätten First Bus 126 BYD/ADL elbussar för trafik i Glasgow, Skottland. Den ordern omfattar 91 dubbeldäckare och 56 enplansbussar. Ordern är den största elbussordern hittills i Skottland.

Under påskveckan fick BYD /ADL också en order på 46 elbussar från en annan av de stora brittiska operatörerna, Stagecoach. Den ordern omfattar 24 enplans och 22 dubbeldäckade elbussar för trafik i två skotska städer.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)