Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Grupp: ”Bland det tuffaste i företagets historia”

Tallink Grupp rapporterar om ett av de tuffaste kvartalen i företagets historia. Foto: Tallink.

Det första kvartalet i år har varit ett av de tuffaste i Tallink Grupps historia. Det säger Tallinks vd Paavo Nõgene i en kommentar till den kvartalsrapport som Tallink Grupp presenterade på tisdagen. Under det första kvartalet i år transporterade bolaget 267 224 passagerare, vilket är 82,9% mindre än under samma period förra året. Då var ändå mars i fjol präglad av en kraftig nergång på grund av covid-19-pandemin.

Den mesta trafiken när det gäller såväl passagerare som gods skedde mellan Estland och Finland med 201 446 passagerare och 57 595 lastenheter transporterade på linjen under Q1 2021, en minskning med 76,2% respektive 11,0% jämfört med samma period 2020.

– Detta har varit ett av de tuffaste kvartalen i vårt företags historia eftersom hela kvartalets verksamhet har varit begränsad på grund av pågående och nyligen införda reserestriktioner mellan våra länder. Under första kvartalet 2020 hade vi i det närmaste ett normalt antal passagerare i januari och februari, men i år har vi inte haft en enda månad under kvartalet utan betydande restriktioner på våra rutter på grund av den pågående pandemin och eskalerande smittspridning i våra länder, kommenterar Paavo Nõgene.

– Endast hälften av vår flotta, fartygen Star, Megastar, Sea Wind, Regal Star, Sailor, Baltic Princess och Galaxy, är i trafik medan den andra hälften ligger upplagda i hamnar runt Östersjön och väntar på att situationen ska förändras i takt med vaccineringen.

– Vi övervakar noggrant hur pandemin utvecklas på alla våra nyckelmarknader så att vi kan fatta beslut så snabbt som möjligt när situationen utvecklas. Beroende på vaccinationstakten och de olika former av vaccinationspass som övervägs hoppas vi att vi kommer att se åtminstone en viss nivå av resande under försommaren, säger Paavo Nõgene.

Taggat som: , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)