Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Daimler: Lastbilarna ökade, bussarna backade

Även Daimlers bussförsäljning backade kraftigt på grund av covid-19-pandemin. Foto: Daimler.

Försäljningen av både personbilar och lastbilar ökade, medan bussarna backade kraftigt. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport för årets första kvarta. l som presenterades på fredagsförmiddagen. Daimlers buss- och lastbilsdivison sålde under kvartalet fyra procent fler fordon än samma tid i fjol. Men det var lastbilarna som stod för hela ökningen.

Försäljningen av lastbilar ökade med sex procent till 97 600 mot 92 500 fordon under första kvartalet i år, jämfört med samma period i fjol. Daimler Buses sålde 3 700 enheter, en minskning med 27 procent jämfört med de 5 100 bussar som såldes under fjolårets tre första månader.

Det är naturligtvis covid-19-pandemin som har slagit hårt mot även Daimlers bussförsäljning och allra störst är nergången i Europa. Försäljningen av helbyggda Mercedes-Benz och Setra bussar i EU30 (EU-länderna + Norge, Schweiz och Island) var under årets första kvartal 48 procent lägre än samma period förra året. Totalt sålde Daimler i regionen 700 kompletta bussar.

Även på Daimlers viktigaste marknad i Latinamerika, Brasilien, backade bussarna kraftigt till 1 600 sålda enheter, en minskning med 18 procent.

Försäljningen av Mercedes-Benz personbilar ökade med 15 procent, av skåpbilar och minibussar med 16 procent och av lastbilar med 6 procent.

Omsättningen för buss- och lastbilsdivisionen var under kvartalet oförändrade 8,7 miljarder euro. Rörelseresultatet förbättrades till en miljard euro mot 247 miljoner euro under det första kvartalet förra året.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)