Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hallandstrafiken bantar efter pandemin

Inga satsningar, men minskad trafik stundar i Halland. Foto: Hallandstrafiken.

Hallandstrafiken, som svarar för kollektivtrafiken i Region Halland, kommer att minska trafiken de kommande åren. Orsaken är effekterna av covid-19-pandemin. Det framgår av det förslag till kollektivtrafikplan för åren 2022 – 2024 som Hallandstrafikens styrelse la fram på onsdagen.

Planen är tydligt färgad av den pågående pandemin om kraftigt har påverkat Hallandstrafikens verksamhet i form av minskat resande och minskade biljettintäkter. Enligt kollektivtrafikplanen föreslås under år 2022 en minskad trafik motsvarande 17,0 miljoner kronor netto. Inga ekonomiska satsningar föreslås.

– Det kommer att påverka trafikutbudet, och innebär en produktionsminskning med ca två procent. Kollektivtrafiken bidrar till vidgade arbetsmarknader genom goda möjligheter till arbetspendling. Ett minskat trafikutbud överstigande två procent äventyrar enligt vår bedömning de långsiktiga och regionala målen för kollektivtrafiken, säger Andreas Almquist, VD Hallandstrafiken AB.

Ett slutligt beslut om kollektivtrafikplanen fattas av Hallandstrafikens styrelse till sommaren.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)