Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nät av laddstationer för elbussar i Helsingfors

En elbuss från Yutong i Helsingfors. Foto: Yutong.

Lokaltrafiken i Helsingfors, HRT/HSL, ska bygga ett nät av laddstationer för elbussar vid ändhållplatserna på ett antal linjer. Detta för att bussarna ska kunna laddas även när de är i trafik på linjerna och inte bara som nu, i depå, skriver Hufvudstadsbladet.

HRT gör just nu en stor satsning på elbussar. På tre år har antalet elbussar i den finska huvudstaden ökat från tio till 164 och ökningen fortsätter. Ett mål är att en tredjedel av de bussar som kör för HRT år 2025 ska vara eldrivna, vilket motsvarar cirka 400 bussar.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)