Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hållbarhetspris till Volvos dubbeldäckare

Volvo 9760 DD har fått den tyska facktidningen Busplaners hållbarhetspris. Foto: Volvo Bussar.

Volvos nya dubbeldäckare 9700 DD, som lanserades tidigare i år, har tilldelats den tyska facktidningen Busplaners hållbarhetspris International Sustainability Award. Juryn lyfte särskilt fram bussens aerodynamiska konstruktion som minskar bränsleförbrukningen samt möjligheten att köra bussen på förnybara drivmedel.

– Volvo 9700 DD har nyligen lanserats på den europeiska marknaden. Det är glädjande att experterna har fokuserat på både dess hållbarhets- och produktivitetsfördelar eftersom det gynnar våra kunder såväl som samhället som helhet, säger Niklas Orre, vice president Coach Sales på Volvo Bussar.

I sitt anförande i anslutning till prisutdelningen betonade Tysklands transportminister Andreas Scheuer vikten av hållbarhet.

– Bussar är avgörande för hållbar mobilitet. På många sätt uppfyller dagens fordon redan framtidens mobilitetskrav, sa Scheuer.

Volvo 9700 DD, som lanserades i februari i år, fick priset i kategorin Långfärdsbuss. Expertjuryn lovordade den nya dubbeldäckaren för dess innovativa aerodynamikkoncept, som ger en betydligt mindre bränsleförbrukning. Dessutom kan Volvos 11-litersmotor i Volvo 9700 DD köras på såväl fossila bränslen, som syntetiska bränslen (HVO) och biobränslen (RME) för en mer hållbar drift som resulterar i en minskning av Co2-utsläppen med mellan 40 och 80 procent.

– Vi är oerhört stolta över att vår nya premiumbuss prisades av juryn, säger Gerd Schneider, vd för Volvo Bussar Tyskland.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)