Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Månadsbiljett i mobilen hos SL

Från den 7 april kan månadsbiljetter i SL-trafiken köpas i smarta mobiltelefoner.

Efter påsk, den 7 april, blir det möjligt för resenärer i SL-trafiken i Storstockholm att köpa och ha sitt månadskort i mobilen. Den som vill kan dock även i fortsättningen använda sitt särskilda SL-kort, Access. Sedan i februari går det ocks å att blippa ett betalkort på bussar och i spärrar i SL-trafiken för att köpa enkelbiljett för vuxna.

– Nu tar vi nästa steg på resan mot ett modernare, smartare och enklare SL. Detta med fokus på förenklande lösningar för de trogna resenärer som i dag behöver resa med kollektivtrafiken, men också för att fler ska välja SL i framtiden, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M).

– Nu slipper vi leta automater och biljettombud för att köpa månadskort. Det digitala månadskortet innebär att det med ett knapptryck går att ha sitt kort lätt tillgängligt i mobilen. En kollektivtrafik som rullar dygnet runt får nu också ett biljettsystem tillgängligt dygnet runt.

SL:s målsättning är att 30 procent av 30-dagarsbiljetten ska köpas i SL-appen vid utgången av 2021. Redan i dag finns både SL:s enkel- 24-timmars- och 72-timmarsbiljetter i mobilen.

Priset för de 30-dagarsbiljetter som köps via smart telefon kommer att vara oförändrat. Betalning sker via Swish eller betalkort. Biljetten kommer att aktiveras vid den första resan, innan dess kommer den att vara vilande. Även sjudagarsbiljetter kommer att finnas att köpa i mobilen.

– Tillsammans med andra innovativa biljettlösningar gör vi det lätt att göra rätt för sig. Det vet vi är viktigt för resenärerna. Vi vet också att digitala och framåtlutade lösningar som dessa är en viktig del i utvecklingen av framtidens kollektivtrafik, säger Kristoffer Tamsons.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)