Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mellansvenska bussföretag gör gemensam sak

Axelssons Turisttrafik i Västerås och Ellénius Buss i Märsta har bildat ett gemensamt moderbolag. Bild: respektive företag.

Två välkända mellansvenska bussföretag har gått samman och bildat ett gemensamt moderbolag. Det är Axelssons Turisttrafik med bas i Västerås samt Ellénius Buss i Arlandastad, Märsta, som i månadsskiftet gick samman i det gemensamma moderbolaget NT Logistic Holding AB.

Företagen uppger att de kommer att drivas som tidigare med respektive varumärke och personal inom beställningstrafik.

Tobias Ellénius på Ellénius Buss uppger för bussmagasinet.se att samgåendet inte har någon koppling till covid-19-pandemin utan att fusionen sker av affärsmässiga skäl.

– Vi ser behov att mobilisera för att kunna vara med och räkna på upphandlingar, det är idag svårt att som liten aktör konkurrera på vid upphandlad trafik. Vi har en målsättning att gemensamt bli en stark aktör inom upphandlad trafik men fortsatt hantera lokala kunder med samma personliga och lokala förankring som tidigare, säger Tobias Ellénius.

Parterna avböjer att kommentera ägarfördelningen i det nya, gemensamma moderbolaget men uppger att det ägs av Fabian von Essen och Fredrik von Essen, tidigare ägare av Axelssons Turisttrafik samt av Tobias Ellénius tidigare ägare av Ellénius Buss.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)