Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Viking Cinderella kryssar åter i juni

Efter ett långt uppehåll startar Viking Cinderella i början av juni åter sina kryssningar mellan Stockholm och Mariehamn. Foto: Viking Line.

Viking Lines fartyg Viking Cinderella kommer att åter starta sina dagliga kryssningar från Stadsgården i Stockholm den 3 juni 2021. Fartyget har sedan i november 2020 legat still på grund av pandemin. Redan i slutet av april smygstartar Cinderella sin trafik med ett kortare gästspel på linjen Stockholm – Mariehamn – Åbo.

Viking Cinderella, som normalt går dagligen från Stockholm till Mariehamn och tillbaka, har sedan november 2020 legat i Södertälje Hamn i väntan på att covid-19-pandemin ska ge vika.

Trafikstarten har av Viking Line varit inplanerad till mitten av maj, men förskjuts nu på grund av det rådande smittläget och fortsatta restriktioner till den 3 juni 2021.

Med start den 20 april gör Viking Cinderella ett gästspel på linjen Stockholm – Mariehamn – Åbo, bland annat för att ersätta fartyget Viking Grace som ska på årlig service.

Cinderella tar endast frakt de fyra första dygnen, men 26–29 april kan även resenärer följa med på en reguljärresa eller dygnskryssning till Åbo. Ombord råder strikta pandemirestriktioner med bland annat munskyddskrav för alla samt ett begränsat serviceutbud. För den som vill besöka Finland gäller fortsatt särskilda inresekrav samt bevis på resans nödvändighet.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)