Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlängt i Storstockholm för Keolis

Keolis fick på tisdagen formellt klartecken för förlängt uppdrag i bland annat Nacka/Värmdö. Foto: Nacka kommune.

Keolis fick på tisdagen även formellt förlängt avtal med SL, Trafikförvaltningen i Region Stockholm, för busstrafiken i dels Huddinge/Botkyrka/Söderort, dels Nacka/Värmdö, det så kallade E19-avtalet. Trafikavtalet var ursprungligen tänkt att löpa ut i augusti i år, men trafiknämnden i Region Stockholm har nu även formellt beslutat att förlänga avtalet till minst april 2023.

– Vi är glada över att trafiknämnden ger oss förlängt förtroende och ser fram mot att få fortsätta bidra med väl utförd och hållbar kollektivtrafik i området, säger Keolis VD Jan Kilström.

Bakgrunden är att SL, som vi tidigare rapporterat (klicka här) bland annat har bedömt att leveranstiderna för bussar är längre än vad man tidigare räknat med samt att covid-19-pandemin påverkar anbudsgivningen.

De nya avtalen kommer att innebära stora investeringar i nya bussar för trafikutövaren, bland annat ett större antal elbussar. Leveranstiderna för bussarna är nu längre än normalt.

– Det finns därför en tydlig risk för att de fordon som ska beställas inför driftstart inte hinner levereras i tid, vilket kan medföra störningar vid driftstart skriver SL i sin motivering till det förlängda kontraktet för Keolis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)