Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny chef för kollektivtrafiken i Kronoberg

Pär Welander, ny trafikdirektör i Region Kronoberg. Foto: Blekingetrafiken.

Till ny trafikdirektör i Region Kronoberg har utsetts Pär Welander. Han tillträder sin tjänst den 1 augusti och kommer närmast från Blekingetrafiken. Pär Welander efterträder Thomas Nilsson som går i pension i augusti.

– Det känns bra att vi nu har rekryterat en ny trafikdirektör och vi hälsar Pär välkommen till Region Kronoberg, säger Carina Bengtsson (C), ordförande i trafiknämnden. Den gedigna erfarenhet han har av att arbeta med trafikrelaterade frågor kommer att bli en viktig tillgång i kommande utvecklingsarbete, inte minst när det gäller att återfå resenärerna efter coronapandemin.

Pär Welander har fram tills nu varit tillförordnad trafikdirektör för Blekingetrafiken, där han tidigare även arbetat som trafikchef sedan 2013. Han är född och uppvuxen i Blekinge, men har bott i Växjö under flera år i samband med studier och arbete. Hela hans yrkesliv har kretsat kring kollektivtrafik och logistik.

– Kollektivtrafiken har en viktig roll i människors vardag, säger Pär Welander. Det är viktigt att ha en väl fungerande kollektivtrafik för att vara ett attraktivt län. Att åka kollektivt är ett jämställt sätt att resa, för alla har inte tillgång till bil. Jag är glad för förtroendet och tycker att det ska bli jätteroligt att vara med och utveckla framtidens kollektivtrafik i Kronoberg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)