Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer elektrisk trafik i Danmark för Nobina

Nobina har vunnit en upphandling hos den danska trafikhuvudmannen Sydtrafik. Foto: Sydtrafik.

Bussoperatören Nobina, som är Nordens största bussföretag, vann på tisdagen ytterligare trafik i Danmark. Det är trafikhuvudmannen Sydtrafik som i en upphandling har gett Nobina uppdraget att driva och utveckla stadstrafiken i staden Kolding med omnejd. Det nya avtalet startar i slutet av juni 2022 och är värderat till cirka 480 miljoner danska kronor (cirka 653 miljoner SEK) under avtalstiden på tio år, med möjlighet till två optionsår.

Det nya kontraktet innebär att Nobina utökar sin verksamhet i Danmark, som i dag omfattar trafik i huvudstadsområdet, övriga Själland och södra Jylland samt omsorgstrafik under varumärket Ørslev Servicetrafik A/S. Totalt innefattar det nya avtalet 26 tursatta bussar som uteslutande kommer att drivas på el.

– Det gläder mig att Sydtrafik väljer att ge Nobina förtroendet för att driva stadstrafiken i Kolding, och därmed ger oss möjlighet att tillsammans utveckla en kollektivtrafik med tydligt fokus på hållbarhet som är både välkomnande och trygg, säger Bram Lauwers, affärsområdeschef Nobina Danmark.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas till och med 27 maj 2021.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)