Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Jämtland: Berners köper Stefans Buss & Bilplåt

Gör gemensam sak: Från vänster Anders Larsson, koncernekonomichef, Berners; Stefan Rasteby, koncernchef och ägare, Berners; Stefan Jonsson, delägare, Stefans Buss & Bilplåt AB; Marcus Nordqvist, vd, Berners Tunga Fordon AB; Karl Bäckvall, delägare, Stefans Buss & Bilplåt AB; Lennart Danielsson, delägare, Stefans Buss & Bilplåt AB; Benka Ihren, delägare, Stefans Buss & Bilplåt AB; Jan-Eric Rasteby, försäljningschef Buss, Berners Tunga Fordon AB. Foto: Berners.

Scaniaåterförsäljaren Berners Tunga Fordon i Östersund har förvärvat bilplåtslageriet och lackeringsfirman Stefans Buss & Bilplåt AB med säte i Ås i Jämtland. Berners har idag cirka 100 anställda som arbetar karossreparationer och lackering av tunga fordon, främst bussar, i Östersund, Sveg, Sundsvall och Sollefteå. Berners tar över hela verksamheten och de tiotal medarbetarna vid Stefans Buss & Bilplåt.

– Förvärvet ligger helt i linje med den ambition Berners har för framtiden. Att bredda vårt erbjudande och genom förvärvet kommer vi att kunna erbjuda kvalificerade reparationer och lackering av tunga fordon, berättar Marcus Nordqvist, vd för Berners Tunga Fordon.

– Vi välkomnar Stefans Buss & Bilplåt in i Berners verksamhet och ser fram emot att utveckla denna affär framöver med befintliga och nya kunder.

– Det här känns jättebra. Att bli en del av Berners är en förutsättning att växa verksamheten vidare, säger Stefan Jonsson, ägare av Stefans Buss & Bilplåt AB.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)