Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kursomläggning för Viking Line

Viking Lines Cinderella styr mot Ystad i juni. Foto: Viking Line.

I sommar erbjuder Viking Line för första gången Österlenkryssningar från Stockholm. På grund av rådande danska pandemirestriktioner byter rederiet ut Bornholm mot Österlen på två av sina sedan tidigare inplanerade Östersjökryssningar. Kryssningarna som kombinerar destinationerna Ystad och Visby avgår den 6 och 20 juni.

Viking Cinderella kryssar normalt dagligen mellan Stockholm och Mariehamn. Under pandemin har fartyget endast kunnat trafikera periodvis och då med hälften av sin normala resenärskapacitet för att garantera social distansering.

Sommarens specialkryssningar till Österlen går från Stockholm via Mariehamn med en dag i Ystad och en dag i Visby. Tidigare var kryssningarna tänkta att gå till Bornholm och Gotland, men nu lägger Viking Line om kursen under juni.

– På grund av Danmarks pandemirestriktioner väljer vi att styra om sommarens första två tilltänkta kryssningar till Bornholm, så att resenärerna i stället får upptäcka Ystad och Österlen. Kryssningsupplägget är i övrigt likadant som tidigare, med en dag på Österlen och en dag på Gotland. I Ystad kan man upptäcka omgivningarna på egen hand, följa med på en smakresa på Karl Fredriks Österlen, eller ägna sig åt mysryslig spänning i Kurt Wallanders fotspår, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör för Viking Line Skandinavien.

Tidigare har Tallink Silja presenterat sina planer på sommarkryssningar till Ystad och Gotland.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)