Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer reklam ska lyfta Skånetrafikens ekonomi

Reklam på utsidan av bussarna återinförs i Skåne. Arkivbild: Ulo Maasing.

Ökade reklamintäkter ska hjälpa upp Skånetrafikens ekonomi som har drabbats hårt av intäktsförluster till följd av ett kraftigt minskat resande under covid-19-pandemin. Det föreslår Allians för Skåne, det vill säga de fyra styrande partierna i Region Skåne. Förslaget innebär nya riktlinjer för reklam i den skånska kollektivtrafiken. Den 2 juni fattar politikerna i regionens kollektivtrafiknämnd beslut.

Förslaget till nya riktlinjer innebär bland annat att möjligheten till reklam på baksidan av bussar återinförs och att politisk reklam som huvudregel åter är tillåtet. Riktlinjerna talar också om vilka regler som gäller för exempelvis utformning, placering och granskning av reklamen. Riktlinjerna omfattar både den återinförda analoga reklamen och den befintliga digitala reklamen i Skånetrafikens infotainmentsystem.

– Som ansvariga för kollektivtrafiken ska vi se till att skåningarna får så mycket kollektivtrafik som möjligt, men till en så låg kostnad som möjligt. Vi ser gärna att annonsörer bidrar med mer intäkter till kollektivtrafiken oavsett om reklamen kommer från ett företag, en myndighet eller ett politiskt parti, säger Carina Zachau (M), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)