Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vaccinerade äldre vill ut och resa

Efterfrågan på resor ökar snabbt bland äldre, rapporterar resebyråkedjan Ticket. Foto: Wikimedia commons.

De senaste veckorna har resebokningarna ökat kraftigt, och allra störst är ökningen i grupper som fått sin första vaccindos, rapporterar resebyråkedjan Ticket. Ticket uppger att sedan påsk har bokningsingången ökat med 82 procent totalt sett, men bland kunder som är 60 år eller äldre har bokningarna mer än fördubblats.

Efter en kraftig ökning i resebokningar när de första vaccinen kom ut på marknaden vid årsskiftet, har efterfrågan därefter pendlat både upp och ner. Detta förändrades efter påskhelgen, och sedan dess har resebokningarna stadigt klättrat uppåt, uppger Ticket.

– Försäljningen har i stor utsträckning följt medierapporteringen. Goda vaccinnyheter har ökat försäljningen, medan dåliga nyheter sänkt den. Men sedan påsk har vi sett en stadig ökning av resebokningarna vecka för vecka, säger Michael Kapil, marknadschef på resebyrån Ticket.

Enligt Ticket har flera faktorer påverkat bokningarna. Men det som framförallt verkar bidra till den ökade efterfrågan är att en allt större del av befolkningen blivit vaccinerad eller förväntas bli det inom kort. Totalt sett har bokningsingången veckorna efter påsk ökat med 82 procent jämfört med veckorna innan, men bland kunder som är 60 år eller äldre ligger ökningen på hela 115 procent.

– Hittills i år har det mest varit de yngre kunderna som bokat resor, medan de äldre varit mer avvaktande. Under april såg vi istället att bokningarna ökade mest i de grupper som antingen redan blivit vaccinerade eller vet att den första dosen inte är långt borta, och bland 60-plussarna har försäljningen mer än fördubblats, säger Michael Kapil.

Resebyråkedjan uppger att det såhär års mest bokas r- och sommarresor, men i år bokas det lika mycket resor med avresa kommande höst och vinter.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)