Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Västtrafik vill få fler att cykla

Västtrafik vill att fler tar cykeln i Västra Götaland. Bild: Stina Gränfors.

Ta cykeln istället! Västtrafik vill uppmuntra fler att börja cykla och har därför infört en ny cykelfunktion i sin app Västtrafik To Go. Målet är att få fler att resa hållbart med kollektivtrafik, cykel och gång istället för att ta bilen.

– Vi vill inspirera fler att börja cykla. Här och nu hjälper det till att förebygga trängseln i kollektivtrafiken men långsiktigt är det också det bästa för klimatet. Det skyndar på den hållbara omställningen, det skapar mer nödvändigt utrymme i våra städer och är dessutom mer hälsosamt för oss, säger Sara Persson, teamledare på Västtrafik.

I To Go-appen visas cykel numera som ett alternativ när man söker en resa. Cykel visas för resor som är längre än 500 meter och kortare än 15 kilometer som standard. Resenärer väljer själv om de vill ha funktionen påslagen. Det går även att anpassa efter hur snabbt man själv cyklar och hur långa sträckor som ska visas. Sedan tidigare finns även gång som resealternativ.

Västtrafik driver just nu dessutom flera projekt med cykeln i fokus. Ett exempel kallas ”Elcyklist” där 50 personer i Alingsås, Borås, Falköping och Åmål får låna en elcykel av Västtrafik under sex veckor. Syftet med projektet är att ge personer som funderat på att testa en ny resvana en möjlighet att prova hur det fungerar att cykelpendla till och från jobbet.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)