Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Marginellt uppåt för bussarna – varannan buss en elbuss

50 av 51 nyregistrerade Volvobussar under april är en elbuss. Bild: Volvo Bussar.

Nyregistreringarna av bussar ökade endast marginellt under april i år, jämfört med samma månad förra året. Det visar siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Hittills i år har dock ökningen för bussarna varit 26,6 procent.

– Nyregistreringarna av bussar ökade med en procent i april och har hittills i år ökat med 26,6 procent, dock från en låg nivå. Bussmarknaden har påverkats negativt av Coronapandemin, men för vissa segment som styrs av offentliga upphandlingar, har förnyelsen av bussflottan fortsatt. Hittills i år har varannan nyregistrering varit en elbuss, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden.

Under april registrerades totalt 100 nya bussar (både lätta och tunga), 1,0% fler än under samma tid förra året, då 99 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 262 bussar, 26,6% fler än förra året, då 207 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 95 under april, 4,4% fler än under samma tid förra året då 91 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – april 215 tunga bussar, 22,9% fler än under motsvarande period förra året då 175 registrerades.

Här är topplistan över nyregistrerade tunga bussar under april:

Volvo 51
MAN 39
Mercedes-Benz 3
Temsa 1
Setra 1

All Volvobussar utom en av de som registrerats under månaden, det vill säga 50, har varit elbussar av modell Volvo 7900E. Volvo är också den enda leverantör som har kunnat räkna in elbussar i registreringstatistiken under april.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)