Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Årets bussförare i Västernorrland utsedd

Henry Wisén är Årets Bussförare 2021 i Västernorrland. Foto: Din Tur.

Din Tur, som svarar för kollektivtrafiken i Västernorrland, har tillsammans med sina resenärer utsett Västernorrlands favoritbussförare. Årets Bussförare 2021 blev Henry Wisén från Viksjö utanför Härnösand som är anställd vid Byberg & Nordin Busstrafik. Det är andra året som Din Tur utser Årets Bussförare.

Årets bussförare är en person som gjort något extra, föregår med gott exempel, tar sin uppgift på allvar och älskar sitt jobb. Hur det yttrar sig får länets resenärer berätta om.

”Glad, hjälpsam, bryr sig om alla, trygg, go och glad, trevlig, sanslöst engagerad, glädjespridare, serviceinriktad, problemlösare och alltid med ett leende på läpparna.” Det är några av de ord som beskriver årets vinnare; Henry Wisén.

Motiveringen till Henry Wiséns utmärkelse lyder:

”Henry kör buss för att han älskar det han gör. Det verkar helt klart smitta till hans resenärer som beskriver varför Henry är deras favoritbussförare i nomineringarna vi har fått in. Serviceinriktad, hjälpsam och alltid med ett leende på läpparna är några av de fina ord som beskriver honom. Henry har ytterligare ett epitet att lägga till meritlistan, som barnens favoritchaufför.”

– Engagemanget har varit jättestort i år också, trots så många färre resenärer på grund av pandemin. Vi fick in nästan 200 nomineringar från allmänheten och efter att ha utsett tre finalister har kampen varit hård, säger Michaela Björk, informatör, Din Tur.

Ytterligare två bussförare gick till final: Ingela Eriksson från Kramfors och Peter Hedman från Sundsvall.

– I dessa tider är alla bussförare hjältar som ser till att människor kommer säkert till och från jobbet och vi är stolta över att ha så proffsiga och engagerade förare som kör för oss, säger Michaela Björk.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)