Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stenas nya Östersjöfärja levererad

Stena Scandica sätts i trafik mellan Nynäshamn och Ventsoils i början av juli. Foto: Stena Line.

Stena Lines nya Östersjöfärja Stena Scandica levererades på fredagen på skeppsvarvet Sedef i Turkiet. Färjan, som byggdes 2005, har förlängts med 36 meter och moderniserats inför trafikstarten på Stena Lines linje mellan Nynäshamn och Ventspils i Lettland i början av juli i år. Stena Line ska sätta in två nya färjor och öka kapaciteten med 30 på linjen under året.

– Leveransen av Stena Scandica är en viktig milstolpe i Stena Lines pågående expansion på Östersjön och med det nya fartyget kan vi fortsätta växa tillsammans med våra kunder. Under året sjösätter vi nya fartyg på båda linjerna från Lettland och ökar kapaciteten på Nynäshamn-Ventspils med 30 % och med 40 % på Travemünde-Liepaja, säger Niclas Mårtensson, vd på Stena Line.

Stena Scandica byggdes 2005 och har tidigare seglat under namnet Stena Lagan på rederiets färjelinje mellan Belfast och Liverpool. Under året har fartyget förlängts med en 36 meter lång mittensektion och därmed fått 30 procent ytterligare fraktkapacitet, ett separat bildäck och totalt 88 nya hytter ombord. Fartyget har nu 202 hytter och kan ta 970 passagerare.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)