Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tallink Silja återupptar Åbokryssningar

Tallink Silja återupptar den 1 juni kryssningarna mellan Stockholm och Åbo. Foto: Tallink Silja.

Steg för steg återgår världen till ett mer normalt tillstånd. Nu är det klart att Tallink Silja den 1 juli återstartar en av sina mest populära produkter, 23-timmarskryssningarna med Galaxy mellan Stockholm och Åbo. Under närmare ett år har man kört endast nyttotrafik för frakt och arbetspendling på rutten.

Tallink Siljas 23-timmarskryssningar med fartyget Galaxy till Åbo har, med vissa undantag, hållit stängt sedan coronapandemin bröt ut i mars 2020. Istället har fartyget trafikerat rutten Stockholm-Åbo med endast frakt för att säkerställa det samhällsviktiga flödet av varor mellan Sverige och Finland. När smittspridningen nu gått ner och vaccinationerna kommit en god bit på väg kan kryssningstrafiken nu starta upp igen.

– Fortsatta inreserestriktioner i många länder gör att många vill stanna inom Sverige i sommar. Ombord på Galaxy är det resan som är målet, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

– Med öppningen av kryssningar mellan Stockholm och Åbo med Galaxy tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning mot en normaliserad passagerartrafik på Östersjön, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja.

– Smittspridningen går ner, vilket är glädjande, men än är pandemin inte över. Vi fortsätter ha fullt fokus på en trygg och säker resa för såväl gäster som personal ombord på våra fartyg, och alla de säkerhetsåtgärder vi har implementerat sedan ett år tillbaka kvarstår, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

Kryssningarna med Galaxy mellan Stockholm och Åbo har premiär den 1 juli. Fartyget avgår dagligen från Värtahamnen i Stockholm kl. 19.30 och är åter i Värtahamnen kl. 18.15 dagen därpå.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)