Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny vd för Vy Buss AB

Robert Nyberg tar den 16 augusti över som vd för Vy Buss AB. Foto: Vy Buss.

Vy Buss AB får ny vd. Den 16 augusti tar Robert Nyberg över som verkställande direktör i Vy Buss AB som ägs av norska staten. Han är i dag vd för bolagets kommersiella del där varumärkena Vy Bus4You och Vy Flygbussarna ingår. Robert Nyberg tar över ledningen efter nuvarande vd, Arne Veggeland, och ledarskapet kommer framöver att omfatta både den upphandlade och den kommersiella trafiken.

Robert Nyberg började i bolaget år 2007 som ekonomichef. Utöver det har han arbetat som kommersiell chef och nu som senast som vd för Vy Travel AB, som bedriver den kommersiella trafiken inom Vy Buss.

– Det känns tryggt att vi får en ledare som Robert Nyberg i denna roll. Han har lång erfarenhet av vår bransch och av arbete inom vår koncern. Robert har ett kommersiellt synsätt som ligger helt rätt i tiden, även för arbete med den upphandlade trafiken. Målet är att få en än mer effektiv organisation och vinna fler anbud. Den kommersiella verksamheten står redo för att ta sin starka marknadsposition när gästerna vänder tillbaka efter pandemin, säger Ole Engebret Haugen, koncerndirektör för Vy Buss AS.

Arne Veggeland har lett Vy Buss sedan 2018. Han har lett den svenska verksamheten genom en period med många stora anbud, uppköp och integrering av Flygbussarna, samt fusion av verksamheten in i ett gemensamt bolag. Han kommer att fortsätta arbeta inom Vy Buss AS.

– Arne Veggeland har gjort ett fantastiskt jobb med stora och viktiga strukturella organisationsförändringar. Denna grund ska nu Robert ta vid och förvalta, men naturligtvis med sitt sätt att leda, förändra och förbättra, fortsätter Ole Engebret Haugen.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)