Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos hybridbussar till Schweiz huvudstad

Volvo Bussar har fått en order på 36 hybridbussar till Schweiz huvudstad Bern. Foto: Bernmobil.

Volvo Bussar ska leverera 36 självladdande hybridbussar till lokaltrafiken i Schweiz huvudstad Bern, Bernmobil. Ordern omfattar såväl ledbussar som 12-metersbussar och leveransen ska ske mellan januari och juni 2022. Ordern är den hittills största i sitt slag för Volvo Bussar i Schweiz.

Bussarna, nya Volvo 7900 S-Charge, har ett helelektriskt system vilket gör att de kan köra utsläppsfritt på längre sträckor. Fordonets hybridläge hanteras med intelligent zonindelning, zone management, vilket ger stor flexibilitet i driften och eliminerar buller och utsläpp i fördefinierade områden, så kallad geofencing.

Volvo 7900 S-Charge lanserades 2020 och använder avancerad hybridteknik som utvecklats mycket de senaste åren. Eftersom bussens energiåtervinningssystem används för att ladda batterierna under drift krävs ingen laddinfrastruktur, Bussen kan köras i elektriskt läge i upp till en kilometer och med hastigheter upp till 50 km/h. Detta leder till betydande bränslebesparingar samt minskade koldioxidutsläpp och buller.

– Volvo 7900 S-Charge är en av våra renaste bussar med upp till 40 procent lägre koldioxidutsläpp än en jämförbar dieselbuss. I Bern kommer koldioxidutsläppen att minska med nästan 50 ton per år. Med stöd av Volvos geofencingsystem, Volvo Zone Management, kan bussen programmeras för att köra i elektriskt läge i miljözoner eller i områden där det är fördelaktigt för staden, till exempel på busshållplatser och i stadskärnor, säger Jean-Pierre Roemer, Volvo Buses Switzerland.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)