Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt återhämtning för bussarna

Den tyska bussmarknaden redovisar ett kraftigt uppsving under juni i år. Foto: MAN.

Den europeiska bussmarknaden fortsatte under juni att återhämta sig enligt nya siffror från de europeiska fordonstillverkarnas organisation ACEA. Antalet nyregistrerade bussar över 3,5 ton inom EU var under juni 9,4 procent högre än samma månad förra året.

Av de stora bussmarknaderna redovisar tre en kraftig ökning av nyregistreringarna. Tyskland ökade med 24 procent, Italien med 23,2 procent och Spanien med 18,1 procent. Frankrike var den enda av de stora marknaderna som hade en nergång i bussregistreringarna som där backade med 14,1 procent.

En summering av första halvåret visar att nyregistreringarna av bussar i EU då ökade med 3,2 procent jämfört med samma period förra året. Totalt nyregistrerades under årets första sex månader 12 887 bussar i EU.

Taggat som: ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)