Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Continental och Mekka i stort avtal om bussdäck

Mekka Traffic Group och Continental har skrivit ett stort däckavtal.

Däckleverantören Continental har vunnit ett stort avtal med Mekka Traffic Group som väljer Continental som exklusiv däckleverantör. För Mekka Trffic innebär det nya avtalet en helhetslösning där bland annat Bergkvarabuss med cirka 1 300 bussar ingår, liksom serviceorganisationen Mekka Service. Traveller Buss, Fårbobuss och Scandorama är andra företag inom Mekka Traffic Group.

Continental har under åren utvecklat ett brett utbud av däck för bussar och lastbilar. I våras lanserades Conti360° Fleet Solutions där tjänsterna för fordonsflottor och åkerisegmentet slogs samman i en integrerad helhetslösning med fokus på digitala lösningar som datadriven hantering och däckövervakning. Efter upphandling står det nu klart att Mekka Traffic Group väljer Continental Däck Sverige som helhetsleverantör av däck- samt tillhörande servicetjänster inom Conti360° Fleet Solutions.

– Vi sökte en partner som kan stödja oss i helheten när det kommer till däck. Med ett av Sveriges största bussföretag i koncernen så behöver vi en leverantör som både kan hjälpa oss att optimera livslängden på våra däck, ge oss detaljerad information om varje däcks status och kan stödja oss genom hela resan när kommer till däckanvändning. Med Continental får vi också en partner som liksom vi sätter säkerhetsfrågan i första rummet, säger Mats Melander, Servicechef på Mekka Service.

Mekka Traffic Group består av fem bolag där kärnverksamheten utgörs av busstrafik samt service och reparationer av fordon. För Continental innebär det nya samarbetsavtalet att nätverket av Conti360° servicepartners förstärks med fler verkstäder på fler orter.

– Vi är både stolta och glada över förtroendet från Mekka Traffic Group. Vi har haft en jättebra dialog hela vägen och med det nya avtalet i hamn så öppnar det även upp för nya affärsmöjligheter tillsammans, säger Magnus Hallborg, försäljningschef för Fleet Solutions på Continental Däck Sverige.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)