Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt nav intill Navet i Sundsvall

Bygget av en ny centrumhållplats för stadsbussarna i Sundsvall har inlettts. Bild: Sundsvalls kommun.

Nu har bygget av ett nytt nav för stadsbusstrafiken i Sundsvall inletts. Den nya hållplatsen, Stenstaden, ligger i kvarteret söder om Navet som hittills har varit knutpunkt för förorts- och regionbussar. Dessa har fått en ny knutpunkt vid Sundsvalls Centralstation, men flertalet av dem kommer även i fortsättningen att passera Navet.

Den nya hållplats Stenstaden ska stå klar 2023 får en mer central placering och även en tryggare miljö.

Hälften av investeringskostnaderna för den nya centrumhållplatsen i Sundsvall, 30 miljoner kronor, står staten för genom stadsmiljöavtal. Totalt har Sundsvall beviljats 71 miljoner kronor genom stadsmiljöavtal för att skapa förutsättningar för en hållbar stadsmiljö och främja kollektivtrafik och cykling.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)