Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dalatrafik börjar kontrollera – igen

Det är nu klart att Dalatrafik än en gång återinför biljettkontrollerna i kollektivtrafiken. Det är företaget Avarn Security som från och med onsdagen kommer att sköta kontrollantverksamheten på bussarna i Dalarna.

Kontrollerna kommer att ske regelbundet i hela länet, både vid ombordstigning och ombord på bussarna.

Biljettkontrollerna har kommit och gått i Dalarna.

Våren 2019 beslutade Dalatrafik att anlita Securitas för bland annat biljettkontroller och trygghetsskapande bevakning. Då hade Securitas haft uppdraget sedan 2013. Dalatrafiks dåvarande chef Bengt Benjaminsson motiverade beslutet bland annat med att kontrollerna inte var ekonomiskt motiverade.

– Så mycket fuskas det inte. Dessutom är det inte alltid så jättelyckat att ha folk med uniformer på bussarna – det kan ibland skapa situationer som inte är förutsägbara, sa Benjaminsson då till Dalarnas Tidningar.

Men i juli 2020 var det dags att återinföra kontrollerna. Då skrev Dalatrafik avtal med CSG, Commuter Security Group, om att åter starta kontrollantverksamhet. Det avtalet gällde fram till årsskiftet.

Och nu, ett drygt halvår senare är det dags igen. ”Vi vill förebygga fuskåkning och säkerställa att alla resenärer har giltiga biljetter”, meddelar Dalatrafik.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)