Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fängelsedömd bussdirektör tar strid i hovrätten

Fortsatt rättslig strid. Foto: Ulo Maasing.

Den tidigare vd:n för Sohlberg Buss, Hans-Erik Sohlberg, tar nu strid i hovrätten för att hävda sin oskuld, rapporterar Sveriges Radio P4 Sjuhärad (klicka här). Han dömdes tidigare i år till fängelse av Borås tingsrätt som ansåg att Sohlberg var skyldig till ekonomisk brottslighet.

Sohlberg söker nu upprättelse.

– Jag tycker att det är för jävligt att det ska gå till så här i Sverige, att saker inte utreds på rätt sätt, säger han till P4 Sjuhärad.

Sohlberg anser att Ekobrottsmyndighetens utredning har varit såväl ensidig som undermålig. Men åklagaren i målet, Per-Håkan Larsson, försvarar utredningen och anser att tingsrättens dom har varit alltför mild.

– Min uppfattning är att Sohlberg borde dömts till fyra à fem års fängelse, säger han till P4 Sjuhärad.

Det var i januari i år som Borås Tingsrätt dömde Hans-Erik Sohlberg till fängelse i ett år och sex månader samt näringsförbud under fem år (klicka här). Domstolen fann honom skyldig till grovt bedrägeri och grovt bokföringsbrott. Bland annat ansåg domstolen att Sohlberg hade pumpat upp värdet i sitt företag och därmed lurat till sig lån från banken. Två medåtalade friades från misstanke om brott. Sohlberg bestred att han gjort sig skyldig till brott.

År 2014 utnämndes Hamns-Erik Sohlberg till Årets företagare i Marks kommun. ”Ett starkt visionärt ledarskap med förmågan att få saker gjorda”, skrev juryn bland annat i sin motivering.

Sohlberg Buss gick i konkurs 2016. Polisutredning följde och Sohlberg åtalades i februari 2019 tillsammans med två andra personer.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)