Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norskt IT-företag satsar på svensk kollektivtrafik

Martin Atterhall ska leda det norska IT-företaget Saga Tenix expansion i Sverige och övriga Europa. Foto: Saga Tenix.

Det norska teknologiföretaget Saga Tenix som arbetar med IT-lösnignar för kollektivtrafik etablerar sig nu på den svenska marknaden, som ett led i en större expansion. I samband med satsningen har företaget också värvat Martin Atterhall som europachef. Han var tidigare bland annat fleet manager och produktchef på Nordens största bussföretag Nobina.

– Vi har nått en ledande position på den norska marknaden för IT-stöd inom kollektivtrafiken. Nu är vi beredda att ta nästa steg och det känns därför naturligt att ta steget till också den svenska marknaden där vi ser att våra lösningar för resenärsinformation, driftstöd och laddningsoptimering kan bidra till att utveckla kollektivtrafiken, säger Robert Eriksen Jacobsen, vd för Saga Tenix.

I samband med expansionen har Saga Tenix rekryterat Martin Atterhall att från och med den 1 oktober leda introduktionen på den svenska marknaden. Han var tidigare fleet manager och senast produktchef busslösningar inom Nobinakoncernen. Atterhall har under mer än 20 år innehaft ledande poster inom buss- och kollektivtrafikbranschen.

– Saga Tenix har ett starkt erbjudande med genomarbetade och effektiva lösningar på en flexibel plattform, som lätt kan anpassas efter respektive kunds specifika behov. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med svenska trafikföretag och uppdragsgivare inom kollektivtrafiken. Med smarta, moderna digitala lösningar kan vi bidra till både fler och nöjdare kunder och effektivare drift – samtidigt som vi kan medverka till och möjliggöra snabbare elektrifiering av trafiken, säger Martin Atterhall.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)