Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev tar över nästa höst

Transdev tar om ett drygt år över kollektivtrafiken i Norrtälje och norrort i Storstockholm. Foto: Ulo Maasing.

Det är nu klart att Transdev tar över busstrafiken i Norrtälje från Nobina den 22 augusti nästa år. Sedan följer Norrort i Storstockholm den 6 november, även det nästa år. Transdev vann den aktuella trafiken i en upphandling förra året, men upphandlingen överklagades av de förlorande operatörerna Nobina, Arriva och Keolis (klicka här). Nu är det dock klart att Transdev får trafiken sedan förvaltningsdomstol har gett SL rätt om upphandlingen.

– Vägen hit har varit lång i och med överprövningarna, men nu är vi glada att upphandlingarna har godkänts och över att äntligen kunna meddela datum för driftstart, säger David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen och vd för SL.

– Det har varit en utmanande period för kollektivtrafiken, men det händer också mycket spännande och trafiken fortsätter utvecklas. Snart får vi en ny bytespunkt i Arninge som ger helt nya resmöjligheter för resenärer både från norrort och Norrtälje, säger David Lagneholm.

Nobina har kört trafiken i Norrtälje sedan 2011 och Arriva i norrort sedan 2013.

– Båda operatörer har gjort ett föredömligt jobb i sina respektive områden, säger David Lagneholm.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)