Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scaniachefen blir chef för hela Traton Group

Christian Levin tar över ledningen för hela Traton Group med bland andra Scania, MAN och Navistar. Foto: Scania.

Buss- och lastbilstillverkaren Scanias chef Christian Levin blir koncernchef för hela Traton Group. I koncernen ingår förutom Scania även MAN med Neoplan, nordamerikanska Navistar och brasilianska Volkswagen Caminões e Ônibus. Christian Levins nya roll innebär en hopslagning av hans nuvarande tjänst som vd och koncernchef för Scania med rollen som vd och koncernchef för Traton Group.

Tratons nuvarande vd vd Matthias Gründler och CFO, ekonomichef, Christian Schulz lämnar bolaget den 30 september. Samtidigt utses Scanias vd Christian Levin till vd för Traton SE från 1 oktober. Annette Danielski, chef för Corporate Finance på Traton SE blir ny CFO från samma datum.

– Det är en ära att utses till vd för Traton samtidigt som jag fortsätter som VD för Scania. När jag blickar framåt kommer fokus att vara på att transformera verksamheten i nya teknikområden och nya geografier, samtidigt som vi drar nytta av synergier genom modularisering och skalbarhet, säger Christian Levin.

– tvecklingen av Traton Group fortsätter och bygger på den strategi som den nuvarande ledningsgruppen har satt och där vi nu lägger in en ny växel. Strategin innebär ett starkare fokus på hållbarhet, inte minst genom elektromobilitet, digitalisering och uppkoppling; fortsatt integration av Navistar och tillväxt på den nordamerikanska marknaden, samt fortsatta investeringar i Kina de kommande åren. Denna förändring kommer att bestå av flera steg över tid och innan årets slut kommer en plan att presenteras.

– Uppgiften nu är att leda Traton in i en hållbar framtid bortom konventionella affärsmodeller och tankesätt. Med Christian Levin vid rodret kommer Traton Group nu att kunna dra än större nytta av dess ledande varumärke Scania. Christian Levin är helt rätt person för uppdraget och jag önskar honom och hela Tratonlaget all framgång, säger Matthias Gründler, avgående vd för Traton Group.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)