Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SRF: Resebokningarna strömmar in

Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.

Försäljningen av resor ökade kraftigt i helgen sedan UD i fredags meddelat att den generella avrådan för icke nödvändiga resor som infördes den 14 mars förra året upphävs från och med 1 oktober. Det rapporterar SRF, Svenska resebyrå- och arrangörsföreningen.

– Våra medlemmar har sett en kraftig ökning av försäljningen under helgen direkt efter det att UD meddelade att det från och med 1 oktober är fritt fram att resa. Ökningen av bokningar den gångna helgen är över 80% jämfört med förra veckan och tyngdpunkten ligger för resor lite längre bort. Maldiverna till exempel visar en ökning på 250% hos en av våra medlemmar, säger Didrik von Seth, generalsekreterare för resebranschorganisationen SRF.

Under pandemin har olika restriktioner i samband med resor medfört en nedgång i resandet som varit dramatisk. Statistik från SCB visar att resebranschen är den bransch som drabbats värst med nedgångar upp emot 90%.

– Branschen hoppas på att den kommande vintersäsongen börjar återgå till någorlunda normala nivåer på en rad destinationer. Resandet är viktigt för arbetstillfällen, tillväxt och välstånd i många länder inklusive Sverige, säger Didrik von Seth.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)