Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ybuss återstartar trafiken – Ekmanbuss Flexibussitet ny partner

Expressbusstrafiken längs norrlandskusten, Ybuss, startar igen den 23 september – nu med Ekmanbuss Flexibussitet som ny partner till Byberg & Nordin. Foto: Ybuss.

Steg för steg normaliseras busstrafiken i Sverige. Efter en påtvingad paus under pandemin startar expressbusstrafiken längs Norrlandskusten igen i och med att Ybuss återupptar trafiken mellan Umeå och Stockholm. Ny partner i trafiken är Ekmanbuss Flexibussitet som kommer att köra trafiken tillsammans med Byberg & Nordin.

Trafiken startar den 23:e september och kommer inledningsvis att köras torsdagar, fredagar och söndagar. Ybuss trafikerar sträckan Umeå – Stockholm tur och retur med stopp i alla större städer längs kusten, likaså på Arlanda.

Ybuss grundades av Byberg & Nordin Busstrafik från Nordingrå, som är glada att traditionen nu kan fortsätta.

– Ybuss har rullat sedan 1975 och hade aldrig ställt in en tur förrän pandemin slog till. Det är så efterlängtat att vi nu ser möjligheten att resa igen och att vi kan återuppta traditionen. Bussen är tillbaka som det punktligaste och mest prisvärda sättet att resa till och från Norrland, säger Tomas Byberg, vd på Byberg & Nordin.

Nytt för trafikstarten är att Ekmanbuss Flexibussitet kliver in som ny partner och tillsammans med Byberg & Nordin kommer att köra Ybussarna.

– Det känns oerhört spännande och framför allt roligt att få vara med och återstarta den gedigna Ybusstrafiken den 23 september. Tillsammans med Byberg & Nordin rustar vi oss för många härliga turer där man kan förlita sig på Ybussarnas punktlighet, där vi självklart hoppas på ett stort intresse långsiktigt, säger Johan Ekman, vd och grundare av EkmanBuss Flexibussitet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)