Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

80 får gå när Länstrafiken Örebro sparar

Länstrafiken Örebro skär ner sin trafik i december vilket gör att 80 personer vid tre bussdepåer får gå. Foto: Region Örebro län/Alexander von Sydow.

Länstrafiken Örebro kommer att från den 12 december lägga ner flera busslinjer, ändra andra och styra över en del busspassagerare att åka tåg istället. Anledningen är att länstrafiken har ett besparingskrav på sig på totalt 70 miljoner kronor. Till följd av nerskärningarna har 80 personer vid bussdepåerna i Kumla, Askersund och Kopparberg sagts upp, rapporterar SvT Nyheter Örebro.

Hälften av de uppsagda kan enligt SvT få nytt jobb på Svealandstrafiken eller Connect Bus.

– Att människor mister sina jobb är såklart tråkigt. Dessutom är det beklagligt att vissa passagerare inte kommer att ha kvar sina busslinjer men det handlar samtidigt om linjer där få valt att ta bussen, säger , säger Nina Höijer (S), ordförande i Länstrafiken Örebro till SvT.

När Länstrafiken Örebro häromåret tog över en stor del av den dittills upphandlade busstrafiken i egen regi genom Svealandstrafiken var ett av argumenten att det skulle ge medarbetarna en större trygghet.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Hur kommer det sig då att de län (=Regioner) som anlitar olika trafikföretag för att utföra trafiken, inte behöver (tvingas?) spara genom t.ex. att minska trafikutbudet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)