Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss-TV: Premiär för MAN:s nya lågentrébuss

Vi tar er med på en premiärtur i helt nya MAN Lion´s Intercity LE.

Lågentrébussar har en stor marknad i Sverige och övriga Norden. Vi har tidigare i en artikel (klicka här) presenterat MAN:s nya lågentrébuss Lion´s Intercity LE som den tyska busstillverkaren för några veckor sedan visade för ledande internationella fackmedia. Nu kan vi med hjälp av våra kollegor Magne Håheim och Tom Terjesen på norska Bussmagasinet ta er med ut på MAN:s testbana i den bayerska staden för att se hur bussen är att köra.

Lion´s Intercity LE är lågentréversionen av MAN:s stadsbuss. Serieproduktionen inleds tidigt nästa år och en rad versioner, både för region- och stadstrafik följer, likaså en lätthybrid. Men vi tar er med på en provtur i den första 13-metersversionen:

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)