Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler tjejer till fordons- och transportprogrammet

Allt fler tjejer söker sig till gymnasieskolans fordons- och transportprogram. Bild: Transportföretagen.

Fler elever har antagits till gymnasieskolans fordons- och transportprogram det här läsåret. Samtidigt ökar andelen tjejer som söker sig till programmet. Antalet tjejer som har antagits till fordons- och transportprogrammet ökade med hela 11,5 procent till läsåret 2021/2022, medan det totala antalet elever som antagits ökade med 2,6 procent till 3 645 elever. Det visar färsk statistik från Skolverket.

Jämfört med hur många som antogs till programmen för fem år sedan är det i år nästan 900 fler elever.

– Det är ett fantastiskt besked för transportsektorn där behovet av förare och mekaniker är stort både på kort och på lång sikt, menar Caj Luoma, chef kompetensförsörjning inom Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår.

– Särskilt roligt är det att se att det är många tjejer och kvinnor sökt och antagits till yrkesprogrammen. Även här kan vi se en tydlig trend, de senaste sex åren har antalet antagna fördubblats från 479 antagna 2015/2016 till 955 antagna 2021/2022.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)