Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Resenärerna svek satsningar på busstrafik

Satsningar på busstrafiken lockade inte resenärerna. Foto: Länstrafiken Örebro.

Länstrafiken Örebro genomför vid tidtabellsskiftet den 12 december en rad förändringar i länets kollektivtrafik med nya linjesträckningar och ett nytt system för linjenumren. Det blir också en hel del nerdragningar eftersom resenärerna inta har strömmat till som Länstrafiken hade räknat med. De satsningar som har genomförts de senaste åren har inneburit ökade trafikeringskostnader, utan att resandet ökat i önskad omfattning, konstaterar Länstrafiken Örebro.

– Vi genomförde trafikförändringar både 2015, 16 och 17. Bland annat gjorde vi en utökning av fler linjer på landsbygden, men där uteblev resandeökningen till stor del. Stadstrafiken har inte utökats sedan 2010. Nu ser vi över utbudet och justerar det för att det bättre ska stämma överens med hur människor reser i vårt län, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef i Region Örebro län.

I samband med de nya linjesträckningarna i december införs även ett nytt linjenummersystem. Det nya linjenummersystemet har en tydligare geografisk koppling till de områden som Länstrafiken trafikerar.

– Anledningen till att vi byter linjenumren är dels att få till mer konsekventa nummer, dels att våra resenärer lätt ska kunna avläsa vart bussen går, oavsett om han eller hon är en van resenär i kollektivtrafiken eller inte, säger Fredrik Eliasson.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)