Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sverigedemokrat vill styra bussförares musiklyssnande

Björn Söder (SD): Bussförare i kollektivtrafiken ska lyssna på neutral musik. Foto: Sveriges Riksdag.

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Björn Söder vill inte att bussförare ska få lyssna på vilken musik de vill under arbetet. Arabisk musik är inte OK. Musiken ska vara neutral, skriver Björn Söder på Twitter, rapporterar Aftonbladet.

Söder skrev sitt twitterinlägg under en bussresa när föraren hade satt på en CD med enligt Söder, ”arabisk musik”.

– En del kanske tycker det är exotiskt, men vi är ganska många som inte tycker det är ok. Borde det inte vara krav på någon sorts ”neutral” musik på offentliga bussar, frågade Söder på Twitter.

– En märklig diskussion. Förare får lyssna på musik eller radio i förarmiljön, det är en arbetsmiljöfråga att kunna göra det. Det är en helt annan sak att spela musik i bussens högtalarsystem, det är inte tillåtet, kommenterar Nobinas kommunikationschef David Erixon.

Till Aftonbladet säger Keolis´ pressavdelning att företaget inte har några regler för vad bussförare får lyssna på. Det ska bara vara en behanglig ljudnivå. Förarna får heller inte använda hörlurar.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. VAD är NEUTRAL MUSIK? undrar jag som sysslat aktivt med musik sedan jag gick i Adolf Fredriks Musikklasser i barndomen. Vi har aldrig hört talas om begreppet.
    Tvärtom – musik ska engagera!
    Eller tror Björn Söder på ”fake news”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)