Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Brittiska Mellor i europeisk elbussoffensiv

Brittiska Mellor aviserar att man nästa månad kommer att presentera ett brett program med elbussar får såväl den brittiska som den europeiska marknaden i övrigt.

Den brittiska busstillverkaren Mellor, som i Sverige representeras av BK Invest, planerar att lansera ett antal elbussmodeller både på sin brittiska hemmamarknad och i övriga Europa. Hittills har Mellor haft fokus på mindre bussar, bland annat för flexlinjer och färdtjänst men nu aviserar företaget att man under 2022 kommer att introducera vad man uppger vara ”ett omfattande modellprogram” med batterielektriska bussar av varierande längd, bredd och räckvidd.

Mellor har avisert att man kommer att avslöja mer om det nya modellprogrammet under december, men att man räknar med att programmet kommer att vara ”det bredaste modellprogram som någon europeisk busstillverkare erbjuder när det gäller batterielektriska bussar”. Företaget beskriver också lanseringen som ”den mest betydande nya bussmodell som introducerats i Storbritannien under många år”.

För en dryg månad sedan aviserade Mellor att företaget siktar på att bli en ledande aktör på bussmarknaden. Bland annat bygger man en ny anläggning för forskning, utveckling och produktion i Scarborough i England.

Den nya produktfamiljen kommer att tillverkas vid sidan om Mellors befintliga produkter, bland dem låggolvsbussen Orion som bland annat finns i flexlinjetrafik i Göteborg (klicka här).

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)