Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Daimler fokuserar tungt – säljer tillverkningen av Mercedes minibussar

Daimler Buses säljer tillverkningen av Mercedes-Benz minibussar. Foto: Daimler Buses.

Daimler Buses, där bland andra Mercedes-Benz och Setra bussar ingår, säljer sin minibussfabrik i tyska Dortmund. Köpare är den tyska industrigruppen AEQUITA. I fortsättningen ska Daimler Buses koncentrera sig på att tillverka bussar över åtta ton samt chassier. Tillverkningen av Mercedes-Benz minibussar ska i fortsättningen göras av AEQUITA vid fabriken i Dortmund. Daimler Buses och AEQUITA ska ha ett nära samarbete inom försäljning och eftermarknad.

– Vi kommer att de kommande åren göra stora investeringar i en elektrifiering av vårt produktprogram och en digitalisering. I ljuset av de betydande investeringar vi står inför vill vi koncentrera oss ytterligare på vår kärnverksamhet och våra styrkor. I det ingår ett starkt fokus på chassier och kompletta bussar över åtta ton, säger Till Oberwörder, chef för Daimler Buses och vd för EvoBus.

Vid fabriken i Dortmund har hela Mercedes-Benz minibussprogram tillverkats sedan 2008. Sedan 2019 har fabriken tillverkat den nya generationen av Mercedes-Benz Sprinter. Hittills har fabriken producerat mer än 20 000 minibussar.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)