Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektrisk Volvodebut

Volvo Bussar har nu visat de första bussarna byggda på det nya chassit BZL Electric och avsedda för den brittiska marknaden. Foto: Volvo.

Volvo Bussar har nu presenterat sina två första elbussar byggda på Volvos nya elbusschassi BZL Electric som lanserades i september. Det är en dubbeldäckare och en enplansbuss, avsedda för den brittiska marknaden. Den första dubbeldäckaren ska gå i trafik hos bussföretaget Metroline i London och är byggd enligt de krav som Transport for London har specificerat. Den enplansbuss som i veckan visades av Volvo i Storbritannien ska under det kommande året användas som demovagn.

Båda bussarna kar karosserats av MCV i Egypten, medan chassierna och drivlinan kommer från Volvo Bussars fabrik i Borås.

Det nya chassit presenterades för marknaden vid ett digitalt event i slutet av september (klicka här). BZL Electric är avsett att kunna karosseras av fristående karossörer.

Drivlinan kan konfigureras med både en och två motorer (det senare avsett för dubbeldäckarna) med en effekt på hela 540 hk.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)