Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Transdev säljer bussverksamhet

Transdev säljer Merresor Buss och Snälltåget. Foto: Ulo Maasing.

Den internationella transportjätten Transdev har beslutat att sälja två av sina kommersiella verksamheter i Sverige, Merresor Buss samt Snälltåget. Tidigare i veckan informerades personalen om planerna. Transdevs globala strategi är att fokusera på koncernens kärnverksamhet, upphandlad trafik. Det var också den strategin som gjorde att Transdev   sålde Flygbussarna till Vy Buss.

Merresors vd Jörgen Karlsson uppgav vid en personalinformation i veckan att Snälltåget och Merresor Buss troligen kommer att säljas till olika parter, skriver Järnvägar.nu.

– Transdevs strategi är att fokusera på kärnverksamheten, upphandlad kollektivtrafik. Dessutom har Transdev många stora nya uppstarter på gång som kräver mycket resurser. För att stärka vår marknadsposition behöver vi fokusera, skriver Karlsson i personalinformationen enligt sajten.

– Vi bedömer det som troligt att vi för Merresor buss hittar en köpare som redan är verksam i branschen, medan det i Snälltågets fall även kan bli aktuellt med en finansiell aktör.

Transdevs mål uppges vara att försäljningen kan genomföras i början av nästa år. Det skulle då vara nästan exakt två år efter försäljningen av Flygbussarna.

Merresor kör bland annat expressbussar, anslutningstrafik till Viking Line och Destination Gotland samt beställningstrafik med buss.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)