Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Omsorgsresor även för julpaket

Samtrans Omsorgsresor kommer att hjälpa till att distribuera paket inför jul när bilarna inte är upptagna med sjukresor, färdtjänst eller skolskjuts. Foto: Samtrans Omsorgsresor.

Nobinaägda Samtrans omsorgsresor breddar sin verksamhet ytterligare när nu den mest intensiva e-handelsperioden stundar. Under tider då Samtrans inte har fasta ordinarie köruppdrag kommer företaget att samarbeta med Bring för att klara den stora efterfrågan på paketleveranser som stundar de närmaste veckorna.

– Vi är glada över att vi har möjlighet att som komplement till vårt ordinarie samhällsuppdrag bistå Bring med kapacitet och bemanning för att säkra kvalitén på leveranserna under denna intensiva period, säger Eric Steijer Marknadschef på Samtrans Omsorgsresor.

På morgonen och eftermiddagen utför Samtrans ordinarie uppdrag som skolskjuts och färdtjänst. Däremellan kommer ca 25 Samtransförare att köra paketleveranser på uppdrag av Bring. Samarbetet kommer att pågå under den mest intensiva perioden fram till 15 januari.

– Inför Black Friday och jul har vi tagit till flera olika åtgärder för att kunna hantera ökade paketvolymer. Genom samarbetet kan vi se till att använda de bilar som redan är ute och kör dessa sträckor, säger Matilda Adelborg, presschef på Bring.

Samtrans Omsorgsresor har tidigare breddat sin verksamhet genom att i stor skala arbeta med covid-testning för flera regioner.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)