Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsupphandling överklagad

Upphandlingen av både allmän och särskild kollektivtrafik på Gotland har överklagats. Foto: Region Gotland.

Den upphandling av både den allmänna och den särskilda kollektivtrafiken på Gotland som Region Gotland nyligen avgjorde har nu överklagats. Upphandlingen (klicka här) vanns av Bivab (Buss i Väst AB) med samverkansbolaget Gotlandsbuss som ska äga, bemanna och köra bussarna. Men nu hamnar upphandlingen hos förvaltningsrätten i Stockholm.

Det är den nuvarande operatören Bergkvarabuss som har begärt överprövning av upphandlingen som gällde all kollektivtrafik på Gotland åren 2023 – 2033.

Region Gotland menar att Bivab lämnade det mest fördelaktiga anbudet och tilldelade Bivab trafiken genom ett beslut i regionstyrelsen den 24 november.

– Alla anbudsgivare har rätt att ansöka om överprövning och det är ganska vanligt att man nyttjar den rätten. Det här är en upphandling som omfattar både mycket pengar och lång avtalstid. Dessutom har vi flera anbudsgivare och anbuden ligger förhållandevis nära varandra i pris. Med det är det inte förvånande att upphandlingen överprövas, säger Nanna Sörling, upphandlingschef på regionstyrelseförvaltningen på Gotland.

– Att en ansökan om överprövning görs, innebär inte med automatik att det har begåtts något fel i upphandlingen, tillägger hon.

Bussmagasinet återkommer med mer detaljer kring begäran om överprövning av upphandlingen på Gotland.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)