Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt reslust men ökad tveksamhet bland svenskarna

Svenskarna är fortfarande sugna på att resa, men tveksamheten har ökat under november. Foto: Ulo Maasing.

Svenskarnas reslust består, men tveksamheten när det gäller resor har ökat. Resenärerna reagerar snabbt på att coronasmittan ökar och man anpassar sig också till vad som händer i världen. Det visar nya siffror från Visit Sweden som varje månad sedan april 2021 gör en ”temperaturmätning” när det gäller svenskarnas reslust och resplaner. Novembersiffrorna visar genomgående en nergång jämfört med oktober.

Undersökningen visar också att det är mycket viktigt med bra av- och ombokningsmöjligheter för att man ska våga ta steget och boka en resa. 80-83% svarar att möjligheten att boka om eller boka av är viktig för dem. Nästan ingen svarar att det inte är viktigt.

– Det är fortsatt mycket viktigt att ta hänsyn till pandemin och fundera på hur man bäst erbjuder och visar både ansvar och trygghet före resan och under upplevelsen, så att många vågar ta steget och boka, slår Visit Sweden fast i undersökningen som du kan ladda ner genom att klicka här.

Några resultat ur undersökningen för november (siffror inom parentes anger förändring från den förra mätningen i oktober):

  • 36% (- 8%) av svenskarna har rest på semester inom Sverige under de senaste sex månaderna;
  • 55% (-12%) planerar en semesterresa till utlandet de närmaste sex månaderna;
  • I april ville 25% av svenskarna på grund av pandemin avvakta med att boka en semesterresa. I november hade den siffran sjunkit till 11%;
  • 24% (-4%) planerar en storstadssemester. 15% (+4%) planerar en skidsemester;
  • Sverige rankas av de intervjuade i undersökningen som det säkraste semestermålet, följt av Finland, Danmark och Norge. Därefter följer Spanien, Irland, Storbritannien, Tyskland, Grekland och Holland.

Diagrammet från Visit Sweden här nedan visar hur svenskarnas attityd till semesterresor har ändrats under tiden april – november i år:

Taggat som: ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)