Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Lättare byta till och från buss i Skåne

Skånetrafiken har utökat ledsagarservicen på ett antal orter. Nu ingår även busstrafiken i servicen. Foto: Skånetrafiken.

Skånetrafiken satsar nu på utökad ledsagarservice även för resenärer som ska byta mellan tåg och buss, buss och tåg eller mellan olika bussar. Den utökade ledsagarservicen gäller på de större orterna i Skåne. Syftet är att öka tillgängligheten, tryggheten och att göra det enklare för personer med funktionsvariation att resa med kollektivtrafiken.

Sedan flera år har personer med funktionsvariation kunnat få gratis ledsagning vid tågbyte eller till och från en mötesplats på utvalda tågstationer. En ledsagare är anställd av Trafikverket och har arbetsuppgiften att hjälpa en person med funktionsnedsättning att ta sig mellan olika ställen.

Sedan den första december erbjuder Skånetrafiken en utökad gratis ledsagarservice på Malmö central, Lund central, Helsingborg central, Kristianstad central och Hässleholm central. Där går det nu att även boka ledsagning mellan tåg och buss, buss och tåg eller buss och buss.

– Vår ambition är att alla ska känna sig trygga när de reser med oss. Därför är vi glada över att kunna erbjuda våra kunder denna utökade service på vissa av våra större stationer, säger Susanne Jönsson, chef för kundservice på Skånetrafiken.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)