Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina ändrar i toppen – Dagnäs vice koncernchef

Henrik Dagnäs blir COO och vice koncernchef i Nobina. Foto: Nobina.

Nordens största bussoperatör, Nobina, ändrar i koncernledningen. Bakgrunden är den nya strategiska inriktning som Nobina har beslutat och som vi tidigare rapporterat om (klicka här). Henrik Dagnäs utses till Chief Operating Officer (COO) och vice koncernchef i Nobina. Han får det operativa ansvaret för affärsområdena Bus och Care, Ny vd för Nobina Sverige blir Martin Pagrotsky. Petra Axelsson, direktör för hållbarhet, strategi och utveckling tar över det operativa ansvaret för det tredje affärsområdet Nobina Mobility. Där ingår bland annat MaaS-plattformen Travis.

Med femton år på Nobina, senast i rollen som vd för Nobina Sverige, tar Henrik Dagnäs steget in i den nya rollen som COO och vice koncernchef på Nobina. Petra Axelsson får ett utökat ansvar för Nobinas hållbarhetsarbete, strategisk utveckling och det nya affärsområdet Mobility.

Martin Pagrotsky har sedan 2005 arbetat i Nobinakoncernen Han kommer senast från en roll som stabschef med ansvar för koncerngemensamma funktioner som juridik, inköp, Fleet och HR.

− Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Henrik Dagnäs, Petra Axelsson och Martin Pagrotsky till sina nya roller och nästa steg på vår resa. Att både bygga vidare på den starka grund som är Nobina – men samtidigt utveckla med nytt strategiskt och operativt kunnande och nya roller, för att möta både viktiga samhällsförändringar och skapa hållbart värde, säger Magnus Rosén, koncernchef och vd på Nobina.

Affärsområdet Nobina Bus består av de fyra operativa bolagen Nobina Sverige, Danmark, Norge och Finland. Dessutom ingår de helägda dotterbolagen KE’S Bussar och DBO.

Affärsområdet Nobina Care består av Samtrans Omsorgsresor, Telepass, Göteborgsbuss och danska Örslev.

Affärsområdet Nobina Mobility består av apparna Res i STHLM och Travis.

Samtliga förändringar träder i kraft den 1 januari 2022.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)