Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största elbussordern till Volvodotter

Nova Bus LFSE+. Bild: Nova Bus.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Nova Bus har fått sin hittills största order på företagets senaste elbussmodell, LFSe+. Det är fyra lokaltrafikföretag i mindre städer i den kanadensiska delstaten Quebec som tillsammans har beställt 24 bussar för leverans under åren 2022 – 2024.

Nova LFSe+ är 12,2 meter lång, har en passagerarkapacitet på upp till 41 sittande och 27 stående personer och är byggd i stål. Motorn kommer från BAE System och det modulära batteripaketet har en kapacitet på upp till 564 kWh som uppges ge en räckvidd på upp till 470 kilometer.

Modellen är en uppgradering av Nova LFSe som introducerades på den nordamerikanska marknaden redan 2011. Båda elbussmodellerna bygger på samma plattform som Nova Bus´ stadsbuss med förbränningsmotor, KFS. LFSe+ presenterades första gången 2019.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)