Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Största resmässan ställs in igen

Mars 2019 vajade flaggorna vid ITB-mässan i Berlin senast. Även 2022 års upplaga av den fysiska mässan ställs in. Foto: Ulo Maasing.

Världens största resmässa, ITB i Berlin, ställs in även 2022 som en följd av den ökade smittspridningen av covid-19. Det meddelade arrangörerna av mässan, Messe Berlin, på torsdagen. Mässan brukar locka mer än 10 000 utställare från över 180 länder, cirka 150 000 fackbesökare och 60 000 besökare från allmänheten. Men nu tvingas arrangörerna att för tredje året i rad ställa in mässan i fysisk form, även om den delvis kommer att äga rum digitalt.

Normalt attraherar ITB många fackbesökare även från Sverige och från den svenska bussbranschen.

– Med tanke på den senaste utvecklingen och restriktionerna till följd av covid-19-pandemin kommer ITB Berlin 2022 inte att äga rum som planerat. Berlimnmässan kan inte ge utställare och partners tillräcklig planeringssäkerhet för att mässan ska kunna äga rum tidigt i mars, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

– Däremot har vi beslutat att hålla fast vid datumen för digitala arrangemang.

Affärsforumet Digital Business Day, likaså den stora konferensen ITB convention kommer således att äga rum i digital form. ITB:s regionala mässor senare under året planeras också bli av.

I samband med att covid-19-pandemin bröt ut i februari 2020 ställde arrangörerna av ITB in mässan helt med mindre än en veckas varsel.

ITB skulle i år ha ägt rum den 9 – 13 mars. Mässan planerar nu att återkomma som fysisk mässa den 8 mars 2023.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)