Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler restriktioner hotar slå mot bussresandet

Anna Grönlund, Sveriges Bussföretag: Uppdragen för bussföretagen minskar ännu mer. Foto: Ulo Maasing.

Alla som reser in i Sverige från utlandet ska vid inresan kunna visa upp covidbevis. Det nya kravet gäller även inresande från alla EES-länder, inräknat de nordiska grannländerna. Svenskar är undantagna från kravet, men rekommenderas att testa sig vid inresa, även om man reser in från våra grannländer. ”Det gör att uppdragen för bussföretagen minskar ännu mer”, kommenterar Anna Grönlund, branschchef vid Sveriges Bussföretag.

Kravet på covidbevis för inresa till Sverige gäller från och med tisdag nästa vecka. Det innebär att inresande, dock ej svenskar, måste kunna visa att man är dubbelvaccinerad, har tillfrisknat från covid-19 eller har ett färskt, negativt PCR-test.

– De nya kraven på inresande till Sverige ligger i linje med övriga europeiska länders krav. Samtidigt gör det att inresandet till Sverige kan komma att minska ytterligare. Turister och deltagare i olika konferenser, arbetsmöten och så vidare kan uppleva proceduren som besvärlig. Det får effekt på alla de bussföretag som kör beställningstrafik, expressbussar, flygbussar etc.

– Nu måste regeringen återinföra stöd till företagen för att mildra effekterna av den ökade smittspridningen och de återinförda rekommendationerna. Bussföretagen har hållit i och hållit ut under hela pandemin. Nu finns inga reserver kvar. Vi behöver en robust persontransportsektor för att klara samhällets behov av mobilitet. Bussbranschen leder också omställningen till en hållbar vägtransportsektor, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

1 kommentar »

  1. Vi kommer får leva med reserestriktioner länge. Och testning är ett bra sätt att vissa att man inte har covid rätt om man är vaccinerad. Ser till att vi får snabbtester gratis samt gör en app. som vi kan lägga in testresultat i. Många resenärer tycker att vi skall testa alla resenärer innan exempel en resa till Österrike eller tillbaka. Då det finns förkylningar och andra virus som inte är Corona så vore det bäst för alla. Som det varit nu på julmarkandsresor där vi skall planera in tester i Danmark och Tyskland känns inte som en positiv upplevelse för resenärerna men om man kan göra det innan långresor samt att det är gratis då vi är redan en på botten efter denna pandemin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)